Muffiny z dynią i bananem

IMG_5107

Mąkę z platanów firmy Hanneforth zakupiłam dość dawno. Jednak nie miałam pojęcia do czego ją użyć, więc stała na półce zupełnie nie rozpakowana. Od czasu do czasu ze strachem w oczach przypominałam sobie o niej i sprawdzałam datę ważności, po czym odkładałam ją znowu na miejsce dowiedziawszy się, że mam jeszcze trochę czasu na jej zużycie. Nadszedł jednak ten moment, w którym zdecydowałam, że skoro ją już mam to ją użyję. Zaczęłam dodawać ją do placków, ciastek (zamiast mąki kokosowej) i okazało się, że sprawdza się naprawdę dobrze w każdym przepisie. Stąd postanowiłam, że spróbuje ją wykorzystać do babeczek, które wyszły przepyszne :) . Sama się zdziwiłam, że aż tak mi pięknie wyrosły, bo najczęściej nie mają tyle siły, aby tak okazale wyglądać, jeśli nie doda się do nich jajek 😀 .

 

 

Muffiny z dynią i bananem
Print Recipe
Porcje
8 sztuk
Porcje
8 sztuk
Muffiny z dynią i bananem
Print Recipe
Porcje
8 sztuk
Porcje
8 sztuk
Składniki
  • 1 szklanka puree z dyni
  • 2 sztuki banan najlepiej bardzo dojrzały
  • 10 łyżek mąka z tapioki
  • 10 łyżek mąka z bananów/platanów
  • 5 łyżek syrop klonowy ciemny
  • 2 łyżki olej kokosowy
  • 1 łyżeczka cynamon
  • 1,5 łyżeczki soda oczyszczona
  • 1 łyżeczka ocet jabłkowy
  • 3 łyżki rodzynki
  • 4 kawałki czekolada gorzka
Porcje: sztuk
Sposób przygotowania
  1. Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam w malakserze i ciasto wlałam do foremek. Piekłam babeczki ok 30 minut w 170 stopniach (do momentu, aż włożony patyczek był suchy) .
Podziel się przepisem
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *