Krem marchewkowo-dyniowy

IMG_5019

Jeden przepis na krem z dyni znajdziecie już na blogu :) . Dzisiaj chciałam Wam zaproponować inną wersję z wykorzystaniem dyni i marchewki. Myślałam także o dodaniu batata, ale jednak zrezygnowałam, bo bałam się, że będzie za słodki :) . Ciekawa jestem czy Wam posmakuje :) .


Krem marchewkowo-dyniowy
Print Recipe
Porcje
3 porcje
Porcje
3 porcje
Krem marchewkowo-dyniowy
Print Recipe
Porcje
3 porcje
Porcje
3 porcje
Składniki
  • 2 szklanki puree z dynii
  • 1,5 szklanki bulion
  • 2 łyżki masło klarowane
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki marchewka duża
  • 2 szczypty sól
  • 2 szczypty kurkuma
  • 2 szczypty imbir mielony
Porcje: porcje
Sposób przygotowania
  1. Masło klarowane rozpuszczamy na małym ogniu i dodajemy posiekaną cebulę. Obsmażamy ją chwilę i dorzucamy pokrojoną w plasterki marchewkę oraz 1 szklankę bulionu. Wszystko gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
  2. Następnie miksujemy i dolewamy puree z dyni. Na końcu dolewamy bulion lub wodę i doprawiamy przyprawami. Mieszamy i chwilę gotujemy.
Dodatkowe informacje

Możemy także dodać imbir świeży, wtedy krem będzie troszkę ostrzejszy.

Podziel się przepisem
 
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *