Kokosowe pierniczki

IMG_7655

Trochę osób już mnie pytało o ten przepis, więc proszę :) . Najczęściej pierniki robię w zimie, gdyż w lecie szkoda jest nie skorzystać ze świeżych owoców. Jak słyszę wśród moich znajomych, że są chrupkie i smakują prawie jak prawdziwe pierniczki (tutaj prawie robi małą różnicę :) ) to jest to powód do radości. Po spróbowaniu dajcie znać czy i Wam posmakowały :) .

 

Kokosowe pierniczki
Print Recipe
Porcje
10 pierników
Porcje
10 pierników
Kokosowe pierniczki
Print Recipe
Porcje
10 pierników
Porcje
10 pierników
Składniki
  • 1,5 szklanki mąka kokosowa
  • 3 łyżki mąka kasztanowa
  • 4 łyżki miód
  • 1/2 łyżeczki soda
  • szczypta sól morska/himalajska
  • 2 łyżeczki cynamon płaskie
  • 1 łyżeczka mielony imbir
  • 1/2 łyżeczki mielone goździki
  • 1/2 łyżeczki gałka muszkatołowa
  • 2 łyżeczki żelatyna rozpuszczona w ciepłej wodzie
  • 5 łyżek olej kokosowy
Porcje: pierników
Sposób przygotowania
  1. W misce mieszamy wszystkie sypkie składniki.
  2. W innej misce mieszamy olej, miód oraz rozpuszczoną w małej ilości ciepłej wody żelatynę.
  3. Wrzucamy do mokrych składników suche, mieszamy i układamy ciasteczka na papierze.
  4. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 15 - 20 min w 140 stopniach.
Podziel się przepisem
Powered byWP Ultimate Recipe

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *