JADŁOSPIS ZIMA 2

Jadłospis zima nr 2

Drugi obiecany jadłospis na cały tydzień mam nadzieję, że także przypadnie Wam do gustu. Staram się tak komponować posiłki, aby zawsze w tygodniu zjeść zdrową wątróbkę, jakąś rybę i dużo warzyw. Te ostatnie najczęściej kamufluje w koktajlach jak sami zaraz zobaczycie :) . Miłego dnia :) .

 

photo-1443131307017-4097c8ac7763

 

Dzień 1 (poniedziałek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

– kotlety mielone ( z cebulą i natką pietruszki) z sałatą, ogórkiem kiszonym, awokado i startą marchewką i oliwą z oliwek,

– gulasz wołowy z gotowanymi ziemniakami z marchewką i groszkiem,

– rosół z jajkiem (wbijamy do gorącego rosołu surowe jajko i szybko mieszamy),

– pieczone udka z kaczki (posolone i posypane majerankiem oraz obłożone czosnkiem – najlepiej odstawić na całą noc) z sałatą, ogórkiem kiszonym, awokado i startą marchewką i oliwą z oliwek,

– min 2 litry wody.

 

Dzień  2 (wtorek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

– pieczone udka z kaczki z rukolą, sałatą, gruszką, prażonym słonecznikiem i pestkami dyni,

– kotlety mielone z marchewką i groszkiem,

krem z buraków z mlekiem kokosowym,

– warzywa gotowane na parze polane smalcem ze skwarkami lub masłem klarowanym (marchew, brokuł, kalafior, cebula),

– min 2 litry wody.

 

Dzień 3 (środa)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

– gulasz wołowy z ogórkiem kiszonym,

– pieczone udka z kaczki warzywa gotowane na parze (marchew, brokuł, kalafior, cebula) polane oliwą z oliwek,

– gotowane jabłka w całości,

hamburger PALEO,

– min 2 litry wody.

 

Dzień 4 (czwartek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną, imbirem i miodem.

W ciągu dnia:

– pieczone udka z kaczki z sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym, oliwkami i oliwą z oliwek,

– kotlety mielone ze smażonymi na smalcu batatami i cukinią,

placki bananowo jabłkowe,

– gotowane warzywa typu bukiet jarzyn wiosennych, polane masłem klarowanym,

– min 2 litry wody.

 

Dzień 5 (piątek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

– gulasz wołowy z gotowanymi warzywami na parzę typu bukiet wiosenny polany masłem klarowanym,

– pieczone udka z kaczki z sałatą i ogórkiem zielonym,

– sałatka (sałata, pomidor, ogórek kiszony, oliwa z oliwek) z wątróbką smażoną na smalcu z cebulą,

– koktajl  (sałata, marchew, cukinia, burak, banan, jabłka),

– min 2 litry wody.

 

Dzień 6 (sobota)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

– jajecznica na boczku,

– koktajl  (sałata, marchew, cukinia, burak, banan, jabłka),

zapiekanka z mięsem mielonym, batatem i cukinią,

– szprotki z sałatą i awokado,

– min 2 litry wody.

 

Dzień 7 (niedziela)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

zapiekanka z mięsem mielonym, batatem i cukinią,

okrągła cukinia nadziewana łososiem,

– owoc/chipsy kokosowe,

sałatka z rukolą i boczkiem,

– min 2 litry wody.

 

photo-1457556922368-67973eb41f09