JADŁOSPIS JESIEŃ

Jadłospis jesień

Co lubię najbardziej w jesieni? Krajobrazy :) . Spadające kasztany, orzechy włoskie i wieczory z książką w ręku. Na pewno mam mniej energii niż latem, ale pomysłów na przepisy mi nie brak :) . Cały czas zapisuje w swoim telefonie co powinnam dla Was przygotować, czasem nie mam nawet kiedy zrealizować wszystkich swoich planów. Jesienna lista zakupów zawsze zaczyna się u mnie od dyni i śliwek :) . Mam także spory zapas powideł (od babci i teściowej  – dziękuję :) ), a w połączeniu z kremem kokosowym są po prostu przepyszne :D. Zerknijcie na jadłospis, mam nadzieję, że skorzystacie z niektórych pomysłów :) .

 

img_3744

 

Dzień 1 (poniedziałek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody cytryną.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

– jajka sadzone z pomidorem i sałatą lodową,

leczo,

zielony koktajl,

– warzywa na parze (fasolka szparagowa, brokuł, kalafior, marchewka).

 

Dzień 2 (wtorek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody cytryną.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

– wątróbka z cebulą z kiszoną kapustą i marchewką polana oliwą z oliwek,

zielony koktajl,

leczo,

spaghetti z sosem brokułowym.

 

Dzień 3 (środa)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z pół łyżeczki soli himalajskiej.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

spaghetti z sosem brokułowym,

– wątróbka z cebulą  z startą marchewką i jabłkiem,

– powidła wymieszane z kremem kokosowym i mąką kokosową,

– pieczone warzywa (marchewka, dynia, batat)

 

Dzień 4 (czwartek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z cytryną.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

– szynka/salceson z sałatką (ogórek kiszony, pomidor, groszek, sałata lodowa i majonez),

krem z dyni,

ryba w panierce z kiszoną kapustą i marchewką polana oliwą z oliwek,

– pieczone bataty z tymiankiem i bazylią z gotowanym schabem z przyprawami.

 

Dzień 5 (piątek)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z pół łyżeczki soli himalajskiej.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

– kiełbasa gotowana z musztardą i pomidorem,

gotowany schab z przyprawami  z sałatką (ogórek kiszony, pomidor, sałata lodowa i sos z musztardą francuską)

krem z dyni,

– warzywa na parze (brukselka i brokuł).

 

Dzień 6 (sobota)

Na czczo:

– 1 szklanka wody cytryną.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

– sałatka ze śledziem, jajkami, ogórkiem kiszonym i majonezem,

gotowany schab z przyprawami z papryką,

– koktajl (sałata, trochę jarmużu, jabłka, pomarańcza, banan),

polędwiczki duszone z cebulką podane z ziemniakami i duszonymi buraczkami.

 

Dzień 7 (niedziela)

Na czczo:

– 1 szklanka wody z pół łyżeczki soli himalajskiej.

W ciągu dnia:

– min 2 litry wody,

– jajecznica z kiełbasą z pomidorem,

krążki cukinii z mięsem mielonym,

– sezonowe owoce (śliwki, jabłka),

– pieczone warzywa (marchewka, batat, dynia).

 

img_3730